از مهم ترین آمادگی های قبل از جراحی قلب می توان به آزمایش خون، استحمام، رعایت یک رژیم غذایی مناسب، به همراه داشتن لوازم ضروری در روز جراحی، عدم مصرف سیگار و الکل قبل از عمل و … اشاره کرد. اگر می خواهید تا بیشتر در مورد این موضوع بدانید تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید.
مهم ترین نکات پیش از جراحی قلب
با توجه به حساسیت های بسیار بالایی که در این جراحی وجود دارد توصیه هایی از سوی بهترین جراح قلب در تهران به شما داده می شود که باید حتما قبل از عمل رعایت کنید که از مهم ترین آن ها عبارتند از:
ویزیت قبل از جراحی
پیش از جراحی لازم است یک معاینهی کامل جهت بررسی شرایط جسمانی شما انجام شود. این معاینه ممکن است چند ساعت طول بکشد و بهتر است یکی از اعضای خانوادهی شما در طی فرآیند معاینه همراه شما باشد تا در صورت نیاز از شما مراقبت و حمایت نماید.
در این جلسه شرایط جسمانی شما جهت انتخاب روش بیهوشی نیز توسط متخصص بیهوشی مورد بررسی قرار میگیرد.
آزمایشات لازم قبل از جراحی قلب
پیش از جراحی قلب، پزشک برای شما آزمایشهایی را تجویز مینماید، این آزمایشها را باید در هفتهی پیش از جراحی انجام دهید و نتایج آن را در آخرین ویزیت به پزشک خود ارائه دهید برخی از این آزمایشها عبارتند از:
- آزمایش خون
- نوار قلب
- کاتتریزاسیون قلبی
- اکو کاردیوگرافی
- الکتروکاردیوگرام
- آزمایش ادرار
- تصویر برداری با اشعه ایکس از قفسه سینه
- سی تی اسکن
- ام آر آی
- سونوگرافی کاروتید
- اسکن قلب هستهای
- هولتر مانیتورینگ
- تستهای استرس
⚡ نکته: آزمایشهایی که نام برده شد در تمام جراحیهای قلب مورد نیاز نمیباشد و با توجه به نوع جراحی شما ممکن است فقط تعدادی از این آزمایشها برای شما تجویز شود.
رژیم غذایی پیش از جراحی قلب
با توجه به اینکه جراحی قلب در اغلب موارد با بیهوشی عمومی انجام میشود لازم است از 8 ساعت پیش از جراحی از خوردن و آشامیدن هرگونه ماده غذایی پرهیز نمائید.
تغذیه مناسب یکی از موارد ضروری جهت حفظ سلامتی میباشد، داشتن یک رژیم غذایی سالم در هفتههای پیش از جراحی میتواند روند بهبود شما را سرعت ببخشد بنابراین توصیه میشود در هفتههای قبل از جراحی رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزی، محصولات لبنی و گوشت بدون چربی استفاده نمائید.
در صورتی که بیماری مزمن دارید و یا پزشک محدودیت غذایی خاصی را برای شما در نظر گرفته است به تمام دستورالعمل های غذایی ارائه شده از جانب پزشک توجه نمائید.
مصرف داروها
توصیه میشود مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین، ویتامین E ، روغن ماهی و سیر را از 4 الی 5 روز پیش از جراحی قطع نمائید.
در صورتی که داروهای خاصی را باید هر روزه در ساعات مشخص مصرف نمائید در مورد نحوهی استفاده از این داروها در روز جراحی از پزشک خود دستورالعملهای لازم را کسب نمائید به عنوان مثال برخی داروهایی که برای کنترل بیماری دیابت به کار برده میشوند مانند انسولین، در روز جراحی نباید مصرف شوند.
برخی داروهای ضروری نیز با مصرف مقدار کمی آب قابل مصرف میباشند.
دوش گرفتن پیش از جراحی
عصر روز قبل از جراحی و صبح روز جراحی باید دوش بگیرید و بدن خود را با صابونهای ضد میکروبی بشوئید. که این صابون همراه سایر داروها و ملزومات ، پیش از جراحی توسط پزشک برای شما تجویز میشود.
در برخی مواقع توصیه میشود موهای ناحیه قفسهی سینه تراشیده شود اما در اکثر موارد تراشیدن موهای قفسهی سینه توسط دستیار پزشک و چند ساعت پیش از جراحی انجام خواهد شد.
در اغلب موارد از یک روز پیش از جراحی باید در بیمارستان بستری شوید اما گاهی اوقات ممکن است در همان روز جراحی در بیمارستان پذیرش شوید، پس با توجه به پیچیدگی جراحی ممکن است زمان بستری شدن شما در بیمارستان متفاوت باشد.
ترک مصرف سیگار
در صورتی که سیگاری هستید باید این نکته را بدانید که سیگار کشیدن احتمال ابتلا شما به ذات الریه و عوارض ریوی پس از جراحی را افزایش میدهد. همچنین سیگار کشیدن منجر به مشکلات قلبی میشود و روند آترواسکلروتیک را سرعت میبخشد بنابراین حداقل 2 تا 3 هفته پیش از جراحی قلب و ترجیحا 8 هفته قبل از آن، کشیدن سیگار را ترک نمائید.
مصرف الکل
از 2 روز پیش از جراحی از نوشیدن هرگونه مشروبات الکلی مانند آبجو و شراب خودداری نمائید.
تب و سرماخوردگی
در صورتی که روز پیش از جراحی دچار علائم بیماری سرماخوردگی و انفولانزا هستید (مانند تب و لرز و یا بدن درد) با پزشک خود تماس بگیرید و در مورد شرایط خود توضیح دهید.البته قابل ذکر است که در شرایط ایده آل حداقل تا یک ماه بعد از سرماخوردگی ، بهتر است عمل جراحی قلب انجام نگیرد.
همراه داشتن کیف وسایل ضروری
پیش از حضور در بیمارستان تمام زیورآلات خود را خارج نمائید، در صورتی که دندان مصنوعی دارید در روز جراحی آن را خارج نمائید.
سمعک، عینک، لنز و سایر وسایل ضروری به همراه وسایلی که در دوران بستری در بیمارستان نیاز دارید در یک ساک کوچک همراه خود داشته باشید و در اتاقی که بستری هستید قرار دهید.
کلام آخر
همانطور که در این نوشتار خواندید آمادگی های قبل از جراحی قلب در واقع می تواند زمان بهبودی شما را بعد از عمل کاهش دهد از همه مهم تر برروی روند جراحی نیز بسیار تاثیر می گذارد البته تمامی این موارد توسط پزشک به طور کامل به شما شرح داده می شود.