جراحی قلب در بیماران دیابتی یکی از پرچالشترین نوع جراحی به شمار میرود، افرادی که دیابت شدیدتری دارند در حقیقت بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار می گیرند. در صورتی که به بیماری دیابت مبتلا هستید و علائم مربوط به بیماریهای قلبی را تجربه میکنید بهتر است قبل از تشدید و نیاز به انجام جراحی، به سراغ متخصص قلب بروید تا از طریق سایر روش های درمانی بتوان آن را درمان کرد.
جراحی قلب در بیماران دیابتی چه زمانی انجام میشود؟
همان طور که در بالاتر به این نکته اشاره کردیم افرادی که بیماری دیابت دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند؛ با توجه به آمارهای به دست آمده 15 الی 30 درصد از افراد، مبتلا به دیابت شدید هستند که نیاز به انجام جراحی قلب دارند.
همچنین افراد مبتلا به بیماری دیابت، با مشکل عروق کرونر بسیار شدیدتر مواجه هستند. در صورتی که در زمان مراجعه به بهترین جراح قلب در تهران ایشان تشخیص دهد فرد با بیماری عروق کرونر گسترده و یا چند رگ خونی مسدود شده مواجه است لازم است تا در اسرع وقت برای ایشان، جراحی انجام داده شود.
دقت داشته باشید که زمان انجام جراحی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به وضعیت قلب و شدت بیماری اشاره کرد که قبل از اقدام به انجام جراحی لازم است تا وضعیت قلب و تمامی جوانب مربوط به عمل به طور کامل بررسی شود چرا که این موضوع تاثیر بسزایی در روند بهبودی بیمار بعد از جراحی دارد.
📌 نکته: بعد از انجام جراحی لازم است تا مراقبت های بعد از جراحی قلب در این افراد به درستیمثل ریعات رژیم غایی مناسب، مصرف به موقع دارو ها و از همه مهم تر کنترل قند خون به درستی رعایت شود.
شرایط انجام جراحی قلب در بیماران دیابتی
همانطور که می دانید افرادی که به بیماری دیابت به خصوص نوع 2 مبتلا هستند بیشتر در معرض فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و باریک شدن شریانهای خون قرار می گیرند. دقت داشته باشید که انجام جراحی در این افراد لازم است تا در شرایط خاصی انجام داده شوند که از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- کنترل بیماری دیابت
- لازم است تا حتما قبل از اقدام به انجام جراحی آزمایشاتی انجام داده شود تا از این طریق بتوان عملکرد قلب را بررسی کرد.
- می بایست مشکلات مربوط به بیماری دیابت نظیر آسیب های عصبی و عروقی، آسیب کلیوی و … ارزیابی شود تا در صورت پیشرفت آن ها بتوان آن را کنترل کرد.
- لازم است تا دارو های مصرفی بیمار با دارو های مصرفی برای انجام جراحی بررسی شود در بعضی از مواقع نیز ممکن است دوز مصرف این دارو ها قبل از عمل یا حتی بعد از آن تغییر کند.
- در صورت داشتن بیماری های مزمن مثل مشکلات تنفسی و … باید قبل از عمل بررسی شوند تا در روند جراحی تاثیری نداشته باشد.
مهمترین نکات بعد از انجام جراحی قلب در بیماران دیابتی
توجه داشته باشید که دوران نقاهت در بیماران دیابتی نسبت به دیگر افراد کمی طولانی تر خواهد بود و لازم است تا تمامی نکاتی که در ادامه اشاره خواهیم کرد را به دقت رعایت نمایند تا بعد از انجام جراحی با هیچ مشکلی مواجه نشوند از جمله مهم ترین نکات عبارتند از:
✳️ کنترل قند خون بعد از جراحی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ازهمین رو لازم است تا از یک رژیم غذایی درست پیروی نمایید همچنین دارو های ضد دیابتی را به موقع مصرف نمایید.
✳️ افراد دیابتی لازم است تا محل زخم خود به خوبی مراقبت نمایند یعنی تما محل جراحی شده را به خوبی تمیز کرده و مجدد بانداژ کنند از همه مهم تر اگر هر گونه علائم غیر طبیعی نظیر التهاب، قرمزی و … را مشاهده کرند حتما پزشک خود را در جریان قرار دهند.
✳️ در مصرف دارو های خود دقت داشته باشند چرا که ممکن است نیاز به تنظیم مجدد دوز داشته باشد.
✳️ حتما در خصوص انجام فعالیت های بدنی بایستی از پزشک خود مشورت بگیرید چرا که هریک از این فعالیت ها برحسب عملکرد جسمانی فرد و وضعیت قلبی او تعیین می شود.
✳️ دقت داشته باشید که بعد از عمل خود حتما به طور مرتب به پزشک مراجعه نمایید و در صورت نیاز به انجام انجام آزمایش آن را انجام دهید.
✳️ حتما از یک رژیم غذایی مناسب که شامل میوره، سبزیجات، ماهیريال گوشت سفید و …. می شود پیروی نمایید از همه مهم تر لازم است تا مصرف قند را به شدت کاهش دهید.
✳️ فشاری خون خود را کنترل نمایید چرا که بروز هر گونه مشکل قلبی وعروقی را به شدت کاهش می دهد.
✳️ نحوه خوابیدن بعد از جراحی قلب در بیماران دیابتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار شده است یعنی بعد از جراحی به هیچ عنوان نباید بر روی شکم و یا پهلوی خود بخوابید چرا که این نحوه خواب تنها باعث میشود که درد شدیدی را در قفسه سینه خود احساس کنید.
در صورت مشاهده هریک از علائم غیر معمول نظیر تنگی نفس، تغییراتی در ضربان قلب، درد ناگهانی در قفسه سینه و … به پزشک خود اطلاع دهید.
خطرات ناشی از جراحی قلب در بیماران دیابتی
بدون شک میدانیم که تمامی عملهای جراحی دارای خطرات و عارضههای مختص به خود هستند. جراحی قلب در بیماران دیابتی نیز از این قائله مستثنی نیست در واقع برخی از اصلیترین عارضهها و خطراتی که این عمل برای بیماران به دنبال دارد عبارتاند از:
- بروز عفونت در حین جراحی و یا بعد از جراحی
- تأخیر در روند بهبود زخمها به دلیل بیماری دیابت
- احتمال سکته قلبی و یا حمله قلبی را افزایش می دهد.
- ایجاد مشکلاتی در زمان بی هوشی
- بالا رفتن کتونها و یا همان اسیدهای بدن
- عفونت خون
- کمای دیابتی
توجه داشته باشید که حتما جراحی خود را زیر نظر بهترین جراح قلب در تهران انجام دهید تا از این طریق از بروز هر گونه عارضه یا خطر بعد از عمل جلوگیری شود.
نتیجه گیری
دیایت یکی از شایعترین بیماریهایی است که در بسیاری از افراد دیده شده است؛ یکی از اصلیترین عارضههای این بیماری میتوان به بروز بیماریهای قلبی اشاره کرد. توجه داشته باشید در صورت داشتن این بیماری و از همه مهم تر مشکل قلبی لازم است تا هر چه سریع تر درمان مناسب انجام داده تا از بروز مشکلات حادتر جلوگیری شود.