دکتر امیرحسین جلالی

تیر کشیدن قلب و دلایل آن

تیر کشیدن قلب یکی از رایج‌ترین بیماری‌های قلبی بوده که ممکن است بسیاری از افراد به دلایل مختلف به آن دچار شوند. توجه داشته باشید که این بیماری همواره به سبب حمله قلبی نبوده و بیماری‌های دیگری همچون آمبولی ریه، بیماری‌های گوارشی، پاره شدن شریان آئورت و… نیز می‌توانند بر روی به وجود آمدن آن نقش داشته باشد. دقت داشته باشید بسته به این که این بیماری به چه دلیلی به وجود آمده است، می‌تواند از علائم و نشانه های مختلفی چون تنگی نفس، سرگیجه، حالت تهوع، ضعف و… برخوردار باشد.

تیر کشیدن قلب

مهمترین دلایل تیر کشیدن قلب

تیر کشیدن قلب در واقع بنا به دلایل مختلفی باشد که در صورت مشاهده هریک از علائم لازم است تا حتما جدی گرفته شود از مهم ترین عواملی که در به وجود آمدن این مشکل نقش دارد عبارتند از:

✳️ آمبولی ریه

آمبولی ریه در واقع یکی از مهمترین دلایلی که ممکن است منجر به تیر کشیدن قفسه سینه و قلب شود در این بیماری یک لخته خونی در ریه‌ها قرار می‌گیرد که علاوه بر تیر کشیدن ممکن است فرد را با مشکلات مختلفی چون تنگی نفس، رنگ پریدگی، تپش قلب کوبنده و سرفه روبرو کند.

✳️ پارگی آئورت

به عنوان یکی از خطرناک ‌ترین علل تیر کشیدن قلب و قفسه سینه می‌توان به پاره شدن آئورت اشاره کرد. آئورت اصلی‌ترین رگ خونی قلب به حساب می‌آید که اگر به دلایل مختلف پاره شود، منجر به درد شدید تیزی در قفسه سینه و کمر خواهد شد. از مهم ترین علائم پاره شدن این رگ می‌توان به غش کردن، سرگیجه، ضربان ضعیف، تنگی نفس و سکته قلبی اشاره کرد.

✳️ حمله قلبی

حمله قلبی یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن درد و تیر کشیدن قلب است که علائمی مشابه با بیماری شریان کرونری دارد از جمله مهم ترین علائم این بیماری شامل: فشار در قفسه سینه، احساس سنگینی، عرق سرد، تنگی نفس است.

ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که تمامی افراد به خصوص آن هایی که به بیماری دیابت مبتلا هستند ممکن است علائم غیر معمولی را تجربه کنند.

✳️ مشکلات گوارشی

از جمله دیگر دلایلی که افراد به سبب آنها دچار این عارضه می‌شوند داشتن بیماری‌های گوارشی مثل رفلاکس اسید معده یا بیماری رفلاکس گوارشی است. 

این بیماری‌ها علاوه بر این که ممکن است سبب تیر کشیدن قلب شود، می‌توانند علائمی همچون احساس سوزش در گلو یا قفسه سینه یا همان سوزش معده را به همراه داشته باشد.

📌 نکته: اگر تیر کشیدن قلب به علت اختلالات گوارشی باشد، احتمالاً این درد را پس از غذا خوردن، ورزش کردن یا در هنگام دراز کشیدن بیشتر احساس می کنید.

علائم تیر کشیدن قلب

تیر کشیدن قلب، بسته به علت آن می‌تواند علائم و نشانه‌های مختلفی را به همراه داشته باشد اما به طور معمول علائم این بیماری شامل احساس درد در مرکز قفسه سینه یا سمت چپ است.

برخی افراد این درد را به صورت دردی کسل کننده، احساس فشار یا گرفتگی در قفسه سینه توصیف خواهند کرد ولی توجه داشته باشید اگر علت تیر کشیدن ناشی از حمله قلبی باشد، احتمال دارد با یکی از علائم زیر روبرو شوید که عبارتند از:

  • دردی فشارنده یا فروکش‌کننده که به پشت، گردن، فک، شانه‌ها و بازوهای شما منتشر می‌شود.
  • دردی که بیش از چند دقیقه طول بکشد و با انجام فعالیت هم تشدید شود.
  • تنگی نفس
  • عرق سرد
  • سرگیجه یا ضعف
  • حالت تهوع یا استفراغ

راه های تشخیص تیر کشیدن قلب

به منظور تشخیص این عارضه از روش های مختلفی استفاده می شود که در این بخش از مقاله بیشتر در مورد هریک از آن ها صحبت خواهیم کرد.

✳️ آزمایش خون: به وسلیه انجام این آزمایش سطح آنزیم‌های قلبی که بر روی بیماری‌های قلبی تاثیر دارند مشخص خواهد شد که به طور معمول در زمان تیر کشیدن قلب این آنزیم‌ها افزایش می یابند.

✳️ الکتروکاردیوگرافی: همان طور که می‌دانید نوار قلبی یا الکتروکاردیوگرافی یکی از بهترین روش‌ها برای تشخیص انواع بیماری‌های قلبی است.

✳️ اکوکاردیوگرافی: این آزمایش توسط بهترین جراح قلب در تهران صورت گرفته که با استفاده از امواج صوتی، ساختار و عملکرد قلب را به طور کامل بررسی می کند.

تمامی روش های تشخیصی نام برده جزء رایج ترین ها محسوب می شوند که پزشک بسته به شرایط بیمار یکی از آن ها را انتخاب می نماید.

راه های پیشگیری از تیر کشیدن قلب

آیا می توان از تیر کشیدن قلب پیشگیری کرد؟

به طور کلی روش‌های پیشگیری، بسته به این که این عارضه به دلیل چه اتفاق افتاده است، متفاوت خواهد بود؛ اما جالب است بدانید برخی از کارها و روش‌ها وجود دارند که در صورت انجام آنها می‌توانید تا حد زیادی از بروز این بیماری در بدن خود پیشگیری نمایید که از مهم ترین آن ها عبارتند از:

✳️ عدم انجام فعالیت های سنگین بدنی

✳️ عدم مصرف نوشیدنی های الکلی

✳️ عدم مصرف دخانیات

✳️ عدم قرارگیری در محیط های استرس زا

✳️ انجام تمریناتی مثل یوگا و مدیتیشن

 سوالات متداول

آیا اضطراب و استرس در تیر کشیدن قلب تاثیری دارد؟

بله- لازم است بدانید که داشتن احساس‌های اضطراب و استرس علاوه بر تیر کشیدن منجر به بروز ناراحتی های قلبی، سوزش قلب، درد قلب، تنگی نفس و تپش قلب نیز می شود.

آیا امکان تیر کشیدن قلب در افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند هم وجود دارد؟

بله – یکی از عوارض ناشی از ترک مواد مخدر است.

چه زمانی تیر کشیدن قلب غیر عادی تلقی می شود؟

زمانی که این عارضه بیش از 5 دقیقه طول بکشد.

نتیجه گیری

اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که از تیر کشیدن قلب خود رنج می‌برند، لازم است در خصوص علت‌های به وجود آمدن این بیماری و روش‌های پیشگیری حتما با یک متخصص قلب خوب و با تجربه مشورت نمایید تا با توجه شرایط، بهترین و مناسب ترین روش درمانی را برای شما انتخاب کند.

دکتر امیرحسین جلالی

دکتر امیرحسین جلالی

فوق تخصص جراحی قلب و عروق
فلوشیپ جراحی بیماری های مادرزادی قلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *