تاثیر پیاده روی بر قلب بسیار زیاد است. پیادهروی در هوای آزاد و تمیز به خصوص در ساعات ابتدایی روز کمک زیادی به تقویت ماهیچههای قلب میکند و در نهایت به سلامت بدن منتهی میشود. چرا که قلب یکی از اندامهای بسیار مهم و حساس بدن است که بخش زیادی از حیات انسان در گرو سلامت و تپش منظم آن است. در این مطلب بیشتر راجع به تاثیر پیاده روی بر سلامت قلب صحبت خواهیم کرد.
پیاده روی بر قلب چه تاثیراتی دارد؟
تاثیر پیاده روی بر قلب طی آزمایشات متعددی که روی افراد مختلف انجام شده کاملاً به اثبات رسیده است. پیادهروی باعث افزایش ضربان قلب میشود تا مواد مغذی و اکسیژن بیشتری به سمت ماهیچهها پمپاژ گردد. علاوه بر آن پیاده روی جریان خون را در بدن بهبود میبخشد که در نهایت به کاهش فشار خون منتهی میشود. اگر پیادهروی به صورت منظم و روزانه انجام شود این فرایند به مرور زمان باعث قویتر شدن ماهیچههای قلب میشود.
همانطور که میدانید افزایش وزن و چاقی یکی از علل ابتلا به بیماریهای قلبی یا نارساییهای قلبی است. بنابراین ورزش و پیاده روی با کمک به حفظ تعادل و کاهش وزن، نقش مهمی را در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و به خطر افتادن سلامت قلب دارد. اگر به طور مرتب پیادهروی کنید و در کنار آن مصرف غذاهای سالم را به رژیم غذایی خود بیافزایید، همواره اندامی متناسب و قلبی تپنده و سالم دارید. برای راهنمایی بیشتر به بهترین جراح قلب در تهران مراجعه نمایید.
افزایش سطح کلسترول خون، از دیگر مشکلاتی است که باعث به خطر افتادن سلامت قلب و گرفتگی شریانها میشود. این مشکل در نهایت به سکته قلبی و نارسایی های قلبی منتهی میگردد. یکی از تاثیرات پیاده روی بر قلب، کمک به کاهش سطح کلسترول خون است. بنابراین از گرفتگی شریانها و ایست قلبی جلوگیری میکند.
از دیگر علل ابتلا به مشکلات قلبی یا سکتههای قلبی استرس و اضطراب زیاد است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم میکنند. داشتن فعالیت بدنی منظم و پیادهروی در هوای آزاد و تمیز باعث کاهش استرس و اضطراب میشود و در نهایت سلامت قلب را تامین میکند.
پنج مزیت پیاده روی برای سلامت قلب
پنج مزیت مهم پیاده روی بر سلامت قلب عبارت است از:
• کاهش فشار خون
فشار خون بالا یکی از عوامل خطرناکی است که باعث ناراحتیهای قلبی یا بروز سکته قلبی میشود. اما پیادهروی به طور منظم به کاهش فشار خون کمک میکند و در نهایت باعث سلامت قلب میشود.
• کمک به کنترل وزن
اگر ورزش و پیادهروی را با یک رژیم غذایی صحیح ترکیب کنید به اندامی ایدهآل و متناسب میرسید و غول چاقی را شکست میدهید. همانطور که میدانید چاقی و اضافه وزن یکی از عوامل تهدید کننده برای سلامت قلب هستند. بنابراین پیادهروی منظم با کمک به کاهش وزن تاثیر زیادی بر سلامت قلب دارد.
کمک به تقویت عضلات قلب: پیادهروی از تمرینات هوازی محسوب میشود و تمرینات هوازی تاثیر فوقالعادهای بر تقویت عضلات قلب و سلامت این عضو مهم دارند.
• کنترل استرس
افرادی که به استرس و اضطرابهای مزمن مبتلا هستند به مرور با مشکلات قلبی مواجه میشوند. بنابراین انجام فعالیتهای هوازی و در راس آنها پیادهروی با کمک به کنترل استرس و کاهش اضطرابهای شدید، در سلامت قلب بسیار موثر است.
عملکرد قلب در برابر پیاده روی سریع
عملکرد قلب در برابر پیادهروی سریع بسیار جالب است. در ابتدای پیاده روی مواد شیمیایی مولد انرژی سوخترسانی در سلولها ترشح میشوند و ضربان قلب از حالت نرمال ۷۰ ضربه به ۱۰۰ ضربه در دقیقه میرسد. در پی این اتفاق جریان خون بهبود پیدا میکند و با خونرسانی به عضلات مختلف، بدن گرم میشود و گرفتگی یا خشکی مفصلها از بین میرود.
زمانی که سرعت خود را افزایش میدهید و پیادهروی را تندتر میکنید، ضربان قلب به ۱۴۰ ضربه در دقیقه میرسد و به طور تقریبی ۶ کالری در دقیقه میسوزانید. به این ترتیب مواد شیمیایی در بدن رها شده و رگها گشاد میشوند. فشار خون کمی افزایش پیدا میکند و اکسیژن و خون بیشتری به سمت عضلات فعال پمپاژ میشود.
چه نوع فعالیت بدنی برای قلب مفید است؟
تا اینجا تا حد زیادی از تاثیر پیاده روی بر قلب مطلع شدیم. اما در کنار این موضوع فعالیتهای دیگری هم هستند که میتوان برای سلامت قلب روی آنها حساب کرد. اما چه نوع فعالیت بدنی برای قلب مفید است؟ در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
• تمرینات هوازی
ورزشهای هوازی باعث گردش خون در بدن میشوند و فشار خون را پایین میآورد. این فعالیتها شامل طناب زدن، دویدن، تنیس، شنا، دوچرخه سواری، یوگا، پیادهروی سریع و… میشوند.
• تمرینات مقاومتی
ورزشهای قدرتی با کمک به حذف چربیها و تقویت عضلات در سلامت قلب بسیار موثر هستند. ورزشهای مقاومتی شامل فعالیتهای بدنسازی، کار با دمبل، وزنه، دستگاههای قدرتی و… میشوند
در نهایت برای سلامت قلب چه ورزشی خوب است؟
تاثیر پیاده روی بر قلب سالهای زیادی است که طی انجام آزمایشهای مختلف به اثبات رسیده و شکی در آن وجود ندارد. قلب یک ماهیچه بسیار مهم و حیاتی است که با پیادهروی یا انجام هرگونه فعالیت ورزشی، قویتر میشود و قدرت و توانایی آن افزایش پیدا میکند. اگر میخواهید قلبی همیشه تپنده داشته باشید حتماً ورزش و پیادهروی را در برنامههای روزانه خود قرار دهید و به آن پایبند بمانید.
بله. حتی پیادهروی در خانه اگر به طور جدی و منظم انجام شود، در سلامت قلب تاثیر میگذارد. اما ورزش کردن در هوای آزاد انرژی و اکسیژن بیشتری را وارد بدن میکند.
در صورتی میتوانید از تاثیر پیاده روی بر سلامت قلب بهرهمند شوید که به طور منظم روزانه ۳۰ دقیقه پیادهروی داشته باشید.
بله بهرهمندی از تاثیر پیاده روی بر سلامت قلب هیچ محدودیت سنی ندارد و حتی کودکان یا افراد مسن هم میتوانند از فواید آن بهره ببرند. اما نوع تمرینات و شدت انجام آنها در افراد مسن و کودکان باید زیر نظر مربی انجام شود.
پیادهروی باید به صورت اصولی از یک سرعت کم آغاز شده و به مرور سرعت افزایش پیدا کند. اگر به طور ناگهانی و یک مرتبه شروع به پیادهروی سریع کنید عواقب خوبی ندارد.