به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز یکی از عارضه های بسیار نگران کننده بعد از عمل است. توجه داشته باشید که بعد از به اتمام رسیدن عمل قلب باز، بیمار به یک اتاق دیگر انتقال داده می شود که آن اتاق پزشک متخصص بیهوشی بر روی تنفس بیمار و عملکرد قلب به صورت کامل نظارت دارد. بروز چنین مشکلی ممکن است بعد از عمل برای هر کسی ایجاد شود چرا که به دلایل مختلفی چون داشتن سن بالا، نارسایی کلیوی، داشتن سابقه و…. بستگی دارد. توجه داشته باشید در صورتی که این عارضه مدت زمان طولانی ادامه پیدا کند، اعضای تیم جراحی به سراغ بررسی علت این عارضه و معاینه بالینی بیمار می روند تا بتوانند آن را درمان کنند.
مهمترین علت هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز
توجه داشته باشید که در طول جراحی قلب باز، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار خواهد گرفت تا از طریق جراحی برروی وی انجام داده شود، بعد از اتمام جراحی، این دارو برای بیمار اثر معکوسی به وجود خواهد آورد تا بتواند بیمار را به هوش آورد؛ اما به این نکته توجه داشته باشید این امر بلافاصله بعد از عمل اتفاق نخواهد افتاد. در صورتی که بیمار شرایط پایداری داشته باشد باید 2 الی 3 ساعت بعد از جراحی به هوش آید ولی در برخی موارد به هوش نیامدن بعد از عمل ممکن است چند روز طول بکشد.
به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز می تواند دلایل متنوعی داشته باشد؛ یکی از دلایل بسیار نادر بروز این بیماری می توان به نرسیدن خون به مغز اشاره کرد در واقع این عارضه باعث می شود که بیمار به کما برود همچنین در بسیاری از موارد با توجه به صلاحیت پزشک به هوش آمدن بیمار به تعویق خواهد افتاد تا شرایط بدنی وی به پایداری برسد.
با توجه به تمامی موارد گفته شده ممکن است به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز بنا به دلایل زیر به تاخیر بیافتد:
✳️داشتن خون ریزی شدید در هنگام عمل جراحی
✳️ داشتن ضربان قلب کم
✳️ بروز اختلالات تنفسی
✳️ داشتن سن بالا
✳️ نارسایی کلیوی
✳️ عفونت
✳️ نارسایی کبدی
✳️ داشتن سابقه تأخیر در به هوش آمدن
✳️ داشتن اختلالات متنوع مغزی قبل از عمل
✳️ داشتن افت فشار خون شدید قبل از عمل
✳️ نارسایی ارگانها پس از عمل
احتمال به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز چقدر است؟
نداشتن تحرک و تأخیر در بیدار شدن بعد از عمل قلب باز یکی از شایعترین مشکلاتی است که بسیاری از بیماران آن را تجربه می کنند. توجه داشته باشید که رفتن به کمای طولانی بعد از جراحی عمل قلب باز بسیار نادر است.
به هوش آمدن بعد از جراحی حدود 2 الی 3 ساعت زمان می برد در برخی از موارد با توجه به نوع عمل و دارویی که متخصص بیهوشی برای وی استفاده کرده است ممکن است به هوش آمدن بعد از گذشت چند روز اتفاق بیافتد.
اثرات به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز
برخی از اصلیترین اثرات به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بروز سکته قلبی
- بروز عفونت در بدن
- ایجاد نارسایی کلیوی
- ایجاد زخم در پاهای بیمار
- کاهش اشتهای شدید بیمار
- کاهش وزن شدید
- از دست دادن مقداری از حافظه
- داشتن مشکل در خوابیدن
- لخته شدن خون
- یبوست شدید
- بروز مشکل در ریتم قلب
- خونریزی داخلی و مرگ در بیمارستان
- بروز مشکل در فکر کردن
در انتهای این بخش از مقاله لازم است تا برای این عمل حتما به بهترین جراح قلب در تهران مراجعه نمایید.
سؤالات متداول
در صورت به تأخیر افتادن به هوش آمدن بیمار تیم جراحی باید به سراغ بررسی دلیل و شرایط بالینی بیمار بروند همچنین در این زمان آزمایشات و تست های مختلفی نیز ممکن است برای بیمار انجام داده شود و در صورتی که بیمار مشکوک به بروز خون ریزی مغزی، سکته مغزی و… باشد پزشک به سراغ ام آر آی و یا سی تی اسکن می رود.
با توجه به شرایط بیمار ممکن است بیهوش آمدن وی توسط پزشک به تأخیر بیافتد که این موضوع با توجه به عوامل مختلفی اعم از خونریزی زیاد در حین جراحی، افت فشار شدید، کاهش ضربان قلب بعد از جراحی، بروز مشکل در تنفس و… تعیین می شود.
نتیجه گیری
به هوش نیامدن بعد از عمل قلب باز ممکن است دلایل متنوعی داشته باشد. رایجترین دلایلی که باعث بروز تأخیر در به هوش آمدن بیمار می شود میتوان به سن بالا، بروز نارساییهای کلیوی و یا کبدی، جراحی اورژانسی و…. اشاره کرد. بروز این عارضه در برخی از موارد کاملاً طبیعی بوده و بیمار با توجه به شرایط بدنی ممکن است تا چند روز به هوش نیاید در صورت تاخیر در به هوش آمدن لازم است تا حتما توسط متخصصان بررسی های اولیه انجام داده شود. در صورت داشتن هر سوالی می توانید در بخش انتهایی مقاله آن ها را مطرح نمایید.